#10 Jarní Nelisa je plná energie 🌸 Svezte se na vlně s námi!

Náborové kampaně | Nelisa | Blog

Víme, které pozice mezi lidmi takzvaně frčí a kde personalisté přehazují uchazeče vidlemi. 😉

Zalovili jsme v “Nelisí databance” a vybrali pár zajímavostí z roku 2023, které můžou být užitečné i letos.

Vezmeme to nejprve geograficky. 🌐

Kraje Praha a Středočeský patří k nejlidnatějším v ČR a tak není příliš překvapení, že největší průměrný počet zájemců evidujeme právě zde.

Na třetím místě se umisťuje Královéhradecký kraj, který v počtu obyvatel naopak patří mezi kraje s nejmenším počtem obyvatel.

Firmy nejvíce vypisují pozice v Praze, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji, které také patří k nejlidnatějším krajům a skýtají tak velký potenciál ve výběru nových kolegů.

Zajímá vás, které obory táhnou nejvíce? 🔎

Firmy působící ve výrobě a průmyslu, obchodu a administrativě měly v loňském roce největší průměrný počet uchazečů. Vůbec špatně na tom nebyla ani logistika, doprava a marketing.

Bojíte se, že vám lidé v těchto oborech odejdou a chcete se vyhnout velké fluktuaci? Benefity jsou skvělým nástrojem, jak podpořit spokojenost lidí ve firmě. V našem Zpravodaji (#6) jsme představili nejoblíbenější výhody, které zaměstnance baví.

Kdo si mohl vybírat? 👌

Největší výběr měli personalisté, kteří vypisovali pozice v administrativě, výrobě, logistice či dopravě a obchodu. 💼V těchto oborech se na 1 nabídku průměrně hlásilo nejvíc lidí - konkrétně administrativa (35), výroba (27), logistika a doprava (19) a obchod (18).

U jednotlivých profesí si pak mohly vybírat z většího počtu uchazečů firmy, které hledaly řidiče (21), obchodní zástupce(20) a klientské pracovníky (19). V závorce uvádíme průměrný počet zájemců na nabídku.

Jaké pozice ve firmách chybí? 🤔

Nejvíc firmy vypisovaly tyto pozice ➡️ Klientský pracovník ➡️ Obchodní zástupce ➡️ Manipulační technik ➡️ Osobní bankéř ➡️ Elektrotechnik

Máte pocit, že vaše pozice zaniknou v záplavě inzerátů? 🌊 Oslovte pasivní kandidáty, kteří představují skrytý potenciál trhu práce!

👉 Pasivní kandidáti mohou být váš pomyslný vytržený trn z paty. Nebo tajná zbraň na obsazení volných pozic.

👉Pasivní kandidáti totiž inzeráty aktivně nečtou, práci nehledají. O změně zaměstnání začnou však uvažovat v momentě, kdy je osloví zajímavá nabídka nebo uvidí nepřehlédnutelnou kampaň.

Jak to udělat? Sociální sítě jsou odpověď!

Nelisa vám vytvoří náborovou kampaň na míru tak, aby oslovila lidi, které přesně hledáte. A to, ať se nachází kdekoliv - ve vlaku, v tramvaji, v čekárně, v kavárně, ve škole nebo třeba na rande. 📱

🤔 Kolik lidí to tak uvidí? Podle typu vybrané náborové kampaně, v závislosti na lokalitě a oboru dosáhnete minimálně těchto počtů zobrazení na síti Meta (Facebook a Instagram):

  • Kampaň PLUS vám zaručí minimální zobrazení 👀 30 000
  • Kampaň EXTRA vám zaručí minimální zobrazení 👀 60 000
  • Kampaň ULTRA vám zaručí minimální zobrazení 👀 100 000

Každý dělá to, co umí nejlépe. MESIT umí vysoce specializované výrobky a systémy pro letectví či vojenský průmysl. My umíme pomoct doplnit a vybudovat týmy. 👇

Mesit Holding a.s. - Uherské Hradiště
Nelisa - náborové kampaně